**Reguli legate de chat:

*Chatul departamentelor(/d) :

-Pe chat-ul departamentelor se vorbeste doar despre suspectii cu wanted si nimic altceva. Orice alt subiect va fi sanctionat cu Avertisment Verbal / Faction Warn.

*Exemplu corect: “Fara free Gigel49, lspd, permis!” “Ion32 este in aer, cu drept de predare.”

-Nu aveti voie sa cereti FVR altor departament. Veti fi sanctionati cu Avertisment Verbal .

-Nu aveti voie sa folositi emoticoane. Veti fi sanctionati cu Avertisment Verbal .

-Nu aveti voie sa faceti spam. Sanctiunea poate creste de la Avertisment Verbal   pana la Faction Warn sau chiar uninvite.

Comanda /fvrespawn poate fi folosita de catre staff-ul factiunii si membrii de rank 5.

*Comanda poate fi folosita doar atunci cand este nevoie: (ex: cand cineva cere fvr, cand nu mai sunt deloc masini la HQ) si este indicat sa anuntati pe /d. Un numar minim de secunde recomandat ar fi 15, pentru a avea timp toata lumea sa se urce in vehicule.

*Abuzul folosirii comenzii /fvrespawn sau folosirea aiurea a comenzii va fi sanctionata cu  FW sau in anumite cazuri cu UNINVITE.

*Chatul factunii(/r) :

-Trebuie sa aveti un limbaj decent pe /r. Cei care injura / jignesc / fac misto sau se cearta cu alti colegi risca Avertisment Verbal / Faction Warn sau chiar uninvite, in fuctie de gravitate.

-Nu aveti voie sa face spam pe chat-ul factiunii. Veti fi sanctionati cu Avertisment Verbal / Faction Warn.

*Se considera spam cand un text este scris scris de cel putin 3 ori intr-un interval de cateva secunde.

**Reguli legate de permise/amenzi:

-Aveti voie sa acordati amenzi sau sa confiscate permise politistilor doar daca acesti NU SUNT CU MASINA DE POLITITE.

-Orice politist care va fi prins incalcand regulile de circulatie va fi sanctionat de catre alt politist. In cazul in care refuza confiscarea permisului / platirea amenzii va primi Faction Warn.

-Dovezile pentru permise cat si pentru amenzi sunt valabile 24 de ore, deci timp de 24 ore aveti timp sa ii acordati sanctiunea respectiva playerului.

- este interzis să spuneți unui player '/handsup sau w3', trebuie să îi explicați de ce trebuie să dea /handsup.



*Reguli permise:

-Pot fi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie doar playerii care nu au wanted.
-Se considera condus neregulamentar atunci cand jucatorul trece cu masina in proportie de 80% sau mai mult pe celalalt sens de mers. Tot condus neregulamentar este si atunci cand acesta foloseste iarba, nisipul sau alte lucruri pentru a avea o scuza ca nu a circulat pe contrasens.
-Se considera condus regulamentar atunci cand acesta este in totalitate pe banda sa sau chiar cand trece foarte putin pe banda opusa.
-Atunci cand sanctionati pe cineva (orice sanctiune) sunteti obligati sa-i spuneti si motivul.
-Licente de condus pot fi confiscate de la orice level, insa level 1-2 nu se vor contoriza ca punct la raport pe panel, iar jucatorii de level 1-2 ce au licenta confiscata nu mai trebuie sa astepte 2 ore pana cand vor putea da din nou exam.


*Reguli amenzi:

-Un politist poate amenda un civil pentru faruri stinse dupa ora 19:00, NOS, viteza sau nepurtare casca. Pot fi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie doar playerii care nu au wanted. Inainte de a-i corda amenda, comporti-va civilizat si explicat-i de ce a fost oprit, cine incalca aceasta regula va primi Faction Warn.

**Cand respectivul player s-a oprit trebuie sa ii EXPLICATI pentru ce l-ati oprit. Nu va apucati sa il somati in continuare sau riscati FACTION WARN.**
-Dupa ce ati acordat amenda, jucatorului ii va aparea un mesaj informativ ca a primit o amenda si suma exacta pe care o are de plata, daca acesta nu stie exact cum sa plateasca amenda, ii puteti spune sa foloseasca comanda /accept ticket.
-Daca jucatorul nu plateste amenda pe loc (refuza sau fuge), politistul are dreptul de a-i acorda wanted 3 -„Neconformare ordin” fara drept de predare.
-In cazul in care civilul nu are suficienti bani la el pentru a plati amenda, politistul are dreptul de a-i acorda wanted 3 ''Neconformare ordin''.
-Amenzile se pot aduna, de exemplu pentru faruri stinse dupa ora 19:00 ($150.000$) si NOS ($200.000) suspectul va fi amendat cu $350.000, insa aveti obligatia de a-l informa ca va fi amendat pentru amebele infractiuni.
-Nu aveti voie sa amendati un jucator caruia i-ati acordat wanted 3 "Neconformare Ordin".
-Nu aveti voie sa amendati jucatorii aflati in Jail.
-Este interzis sa le acordati amenzi celor ce au exam.

* Amenzile pot fi acordate doar jucatorilor ce au level 4+;
-Daca surprindeti un civil conducand cu farurile stinse dupa ora 20:00, ii puteti acorda amenda in valoare de $150.000.
-Daca surprindeti un civil conducand cu NOS, ii puteti acorda amenda in valoare de $200.000.
-Daca surprindeti un civil conducand fara casca pe cap (bicicleta, motor, scuter sau ATV), ii puteti acorda amenda in valoare de $100.000.

**Reguli legate de reclamatii:

-Cand un player va face o reclamatie, aveti timp sa ii incarcati dovada in maxim 24 de ore. In caz contrar reclamatia va fi inchisa cu Faction Warn pe motivul “Neprezentare dovezi”

-Este interzis sa stergeti dovezile (filmari / imagini) puse intr-o reclamatie in mai putin de 3 zile de la deschiderea unei reclamatii.

-In momentul in care aveti o reclamatie deschisa, trebuie sa aveti un limbaj adecvat cu playerul(chiar daca va reclamat degeaba). Riscati Faction Warn/Avertisment Verbal si pentru limbajul din reclamatii.

-Este interzis sa injurati playerul in titlul sau in descrierea dovezii de pe Youtube, riscati Faction Warn.

-NU reclamati un coleg din LSPD pe panel, in schimb trimiteti un PM liderului sau contactati-l in joc pentru a rezolva problema, santiunea aferenta va fi Faction Warn.

-Falsificarea dovezilor va fi sanctionata cu uninvite.



**Reguli legate de vehicule:

-Nu folositi vehiculele de politie in scopuri personale (job-uri), in caz contrar veti fi sanctionati cu Faction Warn.

-Este interzis sa adaugati NOS sau sa schimbati culoarea masinii. Cine incalca aceasta regula va primi Faction Warn.

-Este interzis sa furati masina unui membru din politie(adica sa il dati jos din aceasta si sa plecati cu ea). Veti fi sanctionati cu Faction Warn.

-De asemenea nu aveti voie sa furati nici masinile civililor, sanctiunea fiind Faction Warn.

- După suspecții care sunt pe apă se poate merge cu orice tip de barcă, inclusiv aia personală.

-Raportul de activitate se face DOAR cu masina de politie, exceptand cazurile speciale din regulamentul general al departamentelor.

**Reguli wanted:

-Daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge pe jos de politist, atunci politistul are dreptul sa-l omoare dupa cele 3 somatii.
-Daca suspectul spune in prima faza ca nu se preda sau fuge pe jos de politist, iar mai apoi se razgandește și dorește sa se predea, politistul are dreptul sa-l omoare.
-Daca suspectul spune ca nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted 6 - Runner dupa 3 somatii.

-In cazul in care sunteti atacat de mai multi jucatori, acordati tuturor jucatorilor wanted 3 cop attack, deoarece in cele mai multe cazuri nu se observa cine v-a omorat si riscati sa fiti sanctionati cu Faction Warn.

-Puteti acorda wanted in maxim 10 minute dupa comiterea faptei, de preferat in 5 minute, verificati repede dovada si daca sunteti siguri actionati, nu verificati 10 ani dovezile, e aiurea ca un jucator sa se trezeasca dupa 15-20 de minute cu wanted.

-Daca sunteti atacati cu pumnii / picioarele trebuie sa primiti cel putin 3 lovituri, altfel riscati sa primiti Faction Warn.

-Daca arestati un suspect care are wanted fara drept, puteti scapa de Faction Warn doar daca acesta a primit wanted-ul la maxim 5 secunde diferenta fata de arrest.

- Orice jucator are drept de predare până la wanted 6 dacă în /mdc nu are runner, ”cop kill” , ”cop attack” , ”complice la rob” , ”neconformare ordin” , ”kamikaze” sau ”sau ”armed robbery”.

-In cazul in care ati gresit wanted-ul sunteti obligati sa ii acordati /clear suspectului. In caz ca acesta va face reclamatie iar voi ati dat wanted persoanei gresite fara sa ii dati /clear, primiti Faction Warn.

-Cand mergeti la un event dupa un suspect iar acesta are wanted cu drept de predare nu aveti voie sa il somati. Riscati Avertisment Verbal / Faction Warn in functie de numarul de somatii acordate.

- Daca jucatorul nu are drept de predare si e la event, acesta poate fi omorat.

                 ** Liderul si subliderul va pot cere dovada pe chat-ul factiunii [/r] pentru orice wanted acordat, cat si pentru orice licenta confiscata. **


**Reguli skinuri:

-In momentul in care primiti rank up si trebuie sa va schimbati skin-ul aveti la dispozitie 24 de ore din momentul in care ati intrat pe server. Daca nu l-ati schimbat in 24 de ore veti fi sanctionati cu Faction Warn.

*De exemplu, daca ai luat pe 24(luni) si tu te-ai logat pe 25(marti), de marti ai 24 de ore sa iti schimbi skin-ul.

-Doar fetele pot folosi skin-ul de fată al facțiunii.  Cine este prins cu skin de fata, este sanctionat cu Faction Warn.

-Cine nu poarta skin-ul corespunzator rank-ului primeste Faction Warn.

-Daca liderul observa faptul ca purtati alt skin fata de cel corespunzator rank-ului va poate acorda direct Faction Warn fara a va mai da timp la dispozitie sa il schimbati.

-Subliderul factiunii cat si liderul pot purta orice skin doresc.

*Skinurile in functie de rank.

image.png.16089c58265d583550f1e111d534694f.png

**Reguli sedinta:   

*** Fiecare sedinta este obligatorie si are loc o data pe luna, mai exact in ultima duminica. Ora va fi intotdeauna 18:00 prezenta fiind obligatorie***

-La sedinta fiecare membru este obligat sa aiba telefonul oprit[/turn off]. In cazul in care va suna telefonul veti fii sanctionati cu amenda pentru deranj sedinta. La a doua abatere sanctiunea creste la Faction Warn.

-Vorbitul peste lider/collider la sedinta este sanctionat cu amenda la prima abatere. Daca acesta continua sanctiunea crescand la Faction Warn.

-La sedinta vorbiti doar cand sunteti intrebati ceva(de catre lider/colider). Daca aveti o intrebare puteti folosii comanda[/wave 1].

-Cei care intarzie la sedinta vor primi o amenda.

-Nu aveti voie sa stati AFK fara acordul liderului sau subliderului, cine incalca regula va primi la prima abatere amenda dupa care  Faction Warn.

Comenzi utile ale factiunii:

1. /su - [nume/id] [wanted] [motiv] - acordă wanted;
2. /duty - devii on duty (/duty din nou pentru off), arme: Desert Eagle, M4, MP5, Spray, Baston (după ce muriţi);
3. /wanted - arată toţi suspecţii cu wanted;
4. /mdc - [nume/id] - arată motivul wanted-ului pe care îl are cineva;
5. /arrest - [nume/id] - arestează suspectul;
6. /ta(zer) - blochează cel mai apropiat jucător timp de 8 secunde (folosit pentru suspecţii ce fug pe jos);
7. /frisk - [nume/id] - percheziţionează un suspect;
8. /confiscate - [nume/id] [item]- confiscă suspectului licenţa de condus şi drogurile;
9. /d - chat-ul tuturor departamentelor;
10. /r - chat-ul membrilor Los Santos Police Department;
11. /cuff - [nume/id] - pune cătuşele suspectului (trebuie să fiţi în maşină cu el sau lângă el având /handsup);
12. /uncuff - [nume/id] - scoate cătuşele;
13. /clear - [nume/id] - Şterge wanted-ul (folosit când greşiţi wanted-ul, trebuie să aveţi dovadă cu /mdc). Dacă suspectul avea deja wanted i-l reacordaţi cu acelaşi motiv.
14. /punish - [nume/id] [secunde(50-100)] - blochează un deţinut în jail;
15./getgun - [armă] - iei o anumită armă, comanda merge doar în HQ LSPD/LVPD/NG/FBI. Arme: M4, AK47, Shotgun, Rifle,MP5.
16./heal - umple viaţa şi armura (on duty). Comanda merge în orice HQ şi în orice casă.
17./so ID - pentru a soma. O sa-i apara automat un text cu somatia si numele lui in ea.
18./ticket - [nume/id] [sumă] - creează o amendă pentru un jucător ( DOAR pentru NOS sau faruri stinse după ora 20:00.

Modele de somatii pentru membri:

Model pentru permise:
1. Ati fost surprins pe contrasens, dati /handsup pentru a va lua permisul sau veti primi wanted 3 neconformare ordin!
2. Licenta de condus v-a fost suspendata timp de 2 ore, data viitoare aveti grija pe unde circulati.

Model pentru amenzi:
1. Ati fost surprins cu NOS, trebuie sa va dau o amenda de 50.000$.
2. Ati fost surprins cu farurile stinse dupa ora 20:00, trebuie sa va dau o amenda de 50.000$.
3. Va rog sa dati /handsup pentru a va da amenda altfel riscati sa primiti wanted 3 neconformare ordin.
4. Ati fost surprins conducand fara casca, trebuie sa va dau o amenda de 50.000$.

Model pentru control de rutina:
1. Acesta este un control de rutina, va rog sa dati /handsup altfel veti primi wanted 3 neconformare ordin.
2. Ati fost prins cu droguri la dumneavoastra, veti primi wanted 3 port drugs + drogurile v-au fost confiscate.

Model pentru confiscarea armelor:
1. Ati fost surprins cu armele la vedere, dati /handsup pentru a le confisca altfel veti primi wanted 3 neconformare ordin!

Model pentru somarea in jail:
1. X, te rog sa parasesti incinta jailului altfel risti sa primesti wanted 1 neconformare ordin.

**Nu aveti voie sa somati un suspect in felul urmator: "/handsup sau wanted 3".
**Trebuie sa ii explicati motivul pentru a da /handsup sau ii explicati ca sa dea /handsup pentru ai confisca permisul / drogurile / armele.
**Daca nu respectati aceasta regula si veti primi reclamatie, veti primi si faction warn.